miercuri, 4 martie 2015

Prăpastia dintre generaţii

Auzim această expresie – generation gap - mai ales în relaţia dintre copii şi părinţi, respectiv bunici. Dar în afară de generaţiile diferite din cadrul unei familii, există nişte generaţii care se pot întâlni în general, în viaţă (de exemplu, la serviciu):
Tradiţionaliştii, născuţi înainte de şi în 1945
Baby boomers, între 1946 şi 1964
Generaţia X, între 1965 şi 1979
Generaţia Y, între 1980 şi 2000
Millenials, după 2000
Aceste categorii pot varia, ca ani, în funcţie de sursa din care citiţi despre ele, dar aceasta e împărţirea grosso modo. Ideea care stă la baza acestor categorii este că poţi să ştii cum este o persoană în funcţie de anii în care a fost adolescent sau tânăr, pentru că în acei ani se formează personalitatea. Momentele istorice pe care le trăieşte, tehnologia şi starea economiei, printre altele, influenţează felul de a fi al unui om.
Este prematur să vorbim despre Millenials, dar există o serie de caracteristici care au fost studiate şi se regăsesc la membri fiecăeri generaţii dintre celelalte patru. Nu este valabil pentru fiecare persoană în parte şi bineînţeles că este doar una din variabilele care influenţează personalitatea, dar anul în care te-ai născut este un indicator al perioadei în care ţi-ai format personalitatea; totuşi, nu credeţi în zodiacul chinezesc (sau orice fel de zodiac)!
La locul de muncă este posibil să se regăsească toate generaţiile, în afară de Millenials. Teoretic, tradiţionaliştii ar trebui să fie pensionari, dar este posibil, în anumite domenii, să întâlneşti persoane active la peste 70 de ani. Dacă generaţia Y nu se înţelege prea bine nici nu generaţia X sau cu Baby boomers, prăpastia este enormă între ei şi tradiţionalişti.
Se vorbeşte uneori de discriminarea persoanelor în vârstă la angajare şi la locul de muncă, din mai multe motive, unul din ele fiind acela că nu se descurcă bine cu noua tehnologie. Dar chiar dacă se descurcă, nu au acelaşi stil de viaţă în care informarea şi comunicarea online sunt obsesive. Cei mai în vârstă sunt învăţaţi să ţină minte pe de rost lucruri, iar cei mai tineri să le caute pe Google, pe telefon. 
Reprezentanții generației Y au de multe ori acasă un computer mai bun decât la serviciu sau cel puțin o conexiune mai rapidă și nu înțeleg de ce li se blochează site-urile de networking. Ca să compenseze, stau pe propriul telefon pe rețele, în timp ce colegii lor mai maturi socializează la automatul de cafea sau la un pahar de apă.
Sunt şi alte aspecte care dau naştere la tensiuni între persoanele care fac parte din generaţii diferite. Cei din generaţiile anterioare respectă mai mult ierarhia, pe când cei din Generaţia Y nu. În plus, dacă eşti o femeie din această generaţie, imaginează-ţi că atunci când şeful/colegul tău mai în vârstă era tânăr, rolurile de gen erau altfel împărţite, deci s-ar putea să aibă o atitudine care ţi se pare sexistă – în cel mai bun caz protectivă.
Prăpastia dintre generaţii este cu atât mai evidentă în ţările care au schimbat radical regimul politic, cum este cazul României. Deocamdată sunt încă la putere oameni care s-au format în perioada comunistă. Viziunea lor despre viaţă este puternic influenţată de mersul lucrurilor de dinainte de Revoluţie, oricât de deschişi ar fi la nou. 
În relativ multe ţări din Europa au ajuns în poziţii-cheie persoane care au acum în jur de 40 de ani, ceea ce înseamnă politicieni tineri, având în vedere media de vârstă în politică. Dar trebuie să mai treacă un timp până când Generaţia Y va avea reprezentanţi majoritari în structurile de conducere ale statului sau private. Moment în care se vor afla probabil în conflict cu Millenials.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.