vineri, 25 aprilie 2014

Medici arși la buzunar

Unde există cerere pentru chirurgie plastică, trebuie să fie și ofertă. Dar dacă medicii de la Spitalul de Arși din București ar fi cerut prețuri modice, astfel încât orice fraier să-și poată face o rinoplastie, ar fi fost mai puțin investigatori, însă prea mulți doritori.

Așa că medicii respectivi au ridicat prețurile la un nivel pe care numai starletele și-l permit. Și au câștigat fiecare lunar vreo 15 000 de euro din mită, bani din care puteau sa strângă la un moment dat o sumă suficientă să-și facă (măcar împreună) o clinică privată. Dar la clinică ar fi avut și costuri, taxe...De ce să nu-și deconteze și clienții pacienții niște cheltuieli?

Interesant mi se pare că, de fiecare dată un medic este prins că face ceva greșit, cum a fost și cazul celor de la Spitalul de Arși, apare negreșit cineva de la Colegiul Medicilor care spune că modul cum este mediatizată problema strică imaginea doctorilor, care vor pleca din țară. Grav! Păi și atunci cine îi mai pune silicoane Andei Adam?! Dar la banii ăștia cred că poate să și le pună în altă țară din UE.

Un alt lucru foarte interesant pe care îl declară V. Astărăsoaie, președintele Colegilor Medicilor, este că instituția pe care o conduce nu are ce măsuri să ia. Atât timp cât actul medical a fost corect, el consideră că nu s-a încălcat Codul Deontologic. În acest Cod scrie și că medicii nu ar trebui să ia șpagă, dar era oricum vorba de operații ilegale, deci minus cu minus fac plus.

Mai amuzant este Nicolae Bănicioiu, ministrul sănătății, care a spus că se vor lua ”de la măsuri administrative până la informarea instituțiilor abilitate”. Deci el va anunța poliția chiar în timpul cercetării penale, eventual după ce se termină procesul! Oricum, concluzia mea, văzând și cazul acestor medici, dar și al lui Mitică Dragomir, este că nu trebuie să ții prea mulți bani în casă, pentru că ți-i ia statul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.