miercuri, 4 septembrie 2013

Cronica unui meci anunțat

Vineri 6 septembrie 2013, ora 23:00

”În această seară s-a disputat meciul dintre România și Ungaria, din etapa a 7-a a campaniei de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 2014, care va avea loc în Brazilia.
Într-o atmosfera pe care o așteptam de mult pe Arena Națională la un meci al României, cele două echipe au început încrâncenat meciul. Tibiile fotbaliștilor au răsunat în două rânduri la începutul partidei la contactele dintre Chiricheș - Kiraly și același Chiricheș cu Hajnal; atenționați verbal de ușor nervosul arbitru al partidei - Alberto Mallenco, jucătorii noștri și cei maghiari au rărit aceste intrări, care se anunțau periculoase pentru meciul cu Turcia de săptămâna viitoare.
Incursiunile rapide și energice ale lui Torje din minutele 12 și 21 au făcut să amuțească micuța galerie maghiară, dar inexactitățile la finalizare ale lui Marica și Maxim au făcut ca scorul sa rămână egal până în jumătatea primei reprize.
După o perioadă de acalmie la centrul terenului, în care maghiarii au părut ca se bucura de un mic "respiro", Latovlevici (introdus în minutul 25 după accidentarea lui Raț) a ieșit la rampă de niciunde cu o centrare "covrig"  de manual pentru Bourceanu; acesta, venit din spate în careul maghiar ca omul în plus, s-a înălțat perfect peste un Dzsudzsák parcă surprins și el de faptul că fundașii l-au lăsat singur să blocheze atacul periculos al României.
Mingea scutură plasa după ce mângâie obraznic vinclul, iar dansul lui Bourceanu poate sa înceapă: e 1-0 pentru Romania!!! Continentul sud-american se apropie de "tricolori" cu fiecare șarjă ofensivă, cu fiecare pasă în adâncime reușita a lui Chiricheș, cu fiecare intervenție sigură a lui Goian. Repriza a doua a adus rapid [...]”

Oare?

Semnat,
Un microbist

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.