vineri, 16 august 2013

Buchetul de clinici

Am văzut aseară filmul Elysium, în care cetățenii bogați din viitor se mutaseră pe un satelit artificial unde aveau parte de tot ce e mai bun, inclusiv servicii medicale de lux. În acest timp, pe Pământul suprapopulat și sărac, oamenii se tratau în spitale extrem de aglomerate și încercau să ajungă pe Elysium pentru a intra în platformele de vindecare. Dar să revenim în prezent.
Atunci când ai o problemă de sănătate care nu presupune mersul cu ambulanța la camera de gardă, una din întrebările pe care ți le pui este: la ce clinică să mergi? În București sunt numeroase spitale, de stat sau private, dar nu au toate aceleași specialități medicale. Astfel, e un lucru bun că există portale cum ar fi clinicbouquet.ro căruia îi fac azi un mic review.
În primul rând, vor avea concurenți puternici ca sfatulmedicului.ro care este bine indexat pentru motoarele de căutare, acesta fiind un site foarte accesat. ClinicBouquet este încă nou și probabil de aceea nu se regăsesc la căutare toate specialitățile sau clinicile. De exemplu, nu am găsit obstretică-ginecologie și nu apar clinici private cunoscute - Medlife, Regina Maria etc. - la anumite specialități pe care sigur le au.
Ce mi s-a părut util a fost posibilitatea de a bifa opțiunea ”Asigurator” care îți restrânge clinicile din județul de interes la cele care lucrează cu CAS-ul. De obicei este vorba de clinici ale statului, dar într-o anumită măsură și cele private pot face asta. De altfel, anumite intervenții nu se decontează total nici la spitalele de stat, dar e mai bine să primești ceva înapoi decât nimic.
În plus, puteți găsi pe ClinicBouquet și recomandări de clinici din străinătate, ceea ce este important în cazul în care aveți o afecțiune care nu se tratează în țară (și mulți bani). Cred că site-ul ar fi complet dacă la detaliile despre o clinică sau spital ar fi și recomandări de medici, pentru că specialiștii sunt la fel de importanți ca locul unde lucrează, dacă nu și mai mult.
Un avantaj al folosirii acestui motor de căutare este faptul că apar pe hartă clinicile respective, deci este ușor să localizezi una apropiată de locul în care te aflii. Nu am reușit să accesez site-ul de pe telefon, dar poate problema e la mine.

4 comentarii:

  1. Nu prea imi place atunci cand cineva fura de afara, acest site este foarte interesant doar ca e o copie de afara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci pt ca acest lucru s-a facut deja in alte tari nu ar trebui sa avem un site cu clinici romanesti, sau cum?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a placut mult Elysium, l-am vazut si eu saptamana trecuta

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.