luni, 8 iulie 2013

Cum să te asiguri că întârzii oriunde

Pentru că amânarea duce la întârziere, uite un ghid și pentru cei care vor să fie fashionably late.
1. Fii bun(ă) la întârziat. Trebuie să ai mereu la îndemână scuze verosimile, dar și diverse, care nu se repetă prea des: luni s-a stricat liftul, marți nu a sunat alarma șamd. Caută persoane care să-ți tolereze obiceiul și bucură-te când scapi nepedepsit din cauza întârzierii (la școală, serviciu etc). Un alt truc este să te culci foarte târziu noaptea dacă trebuie să fii undeva la prima oră dimineața.
2. Pune-ți eticheta de persoană care întârzie. Dacă vrei să fii un tip șmecher sau o divă, pur și simplu nu-ți permiți să ajungi la timp undeva. Oamenii vor fi dezamăgiți dacă nu-ți faci intrarea glam în cafeneaua unde s-au strâns deja toți prietenii. Fii atent(ă) la cât obișnuiesc să întârzie cei din anturajul tău, să nu te depășească. Identifică-te deci ca o persoană care întârzie, astfel îți asiguri memorabilitatea.
3. Fii idealist cu timpul tău. Nu lua în calcul traficul îngreunat de condițiile meteo sau întârzierea taxiului / autobuzului. Prea multe măsuri de siguranță nu vor face decât să ajungi prea devreme la locul stabilit. Se știe că la un interviu pentru job, de pildă, dai impresia de om disperat dacă intrii cu cinci minute mai devreme. Trebuie să fii optimist, adică să iei în calcul doar cel mai bun scenariu, atunci când estimezi cât îți ia să mergi din punctul A în punctul B.
4. Reține că punctual = banal. Dacă ești genul de persoană care întârzie și, la un moment dat, din greșeală, ajungi la timp undeva, vei fi cu siguranță felicitat. În schimb, cunoști vreo persoană punctuală care să fie apreciată că vine mereu la ora stabilită? Nici eu.
5. Nu lua în seamă haterii. O să mai auzi uneori câte un bitching subtil sau ușor isteric. Ignoră-i pe acei conformiști care nu înțeleg că tu ai popularitate; nu e vina ta că te-ai întâlnit pe drum cu o grămadă de cunoscuți care te-au ținut de vorbă. Așa că nu e cazul să te pui în locul lor - tu ești special(ă). Feedback-ul lor trebuie întâmpinat cu expresii de genul: ”Văd că ți se mișcă buzele, dar nu aud nimic”.
Sper că vei folosi sfaturile de mai sus în sensul psihologiei inverse.

3 comentarii:

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.