vineri, 31 august 2012

Adaugiri la sfantul Bonaventura

Scribii sunt cei care noteaza dupa dictare si erau folositori in comunitatile in care doar ei stiau sa scrie. Acum, ei sunt utili doar in departamente unde trebuie sa tehnoredacteze ce spun sefii lor si poarta denumirea generica de assistant manager.
Compilatorii sunt cei ce realizeaza un text copiind din mai multe surse, pe care le si enumera, eventual. Asa isi fac lucrarile majoritatea elevilor si studentilor, dar si a profesorilor.
Comentatorii sunt cei care, pe langa textele pe care le-au preluat, adauga si opinia lor, critica sau nu, despre respectivele texte. In Romania si nu numai, este plin de comentatori, care sunt de multe ori jurnalisti.
Autorii sunt mai rari insa; ei scriu texte originale, iar ceea ce scriu altii reprezinta pentru ei surse de confirmare / infirmare, nu ceva de ignorat.
Unde se inscrie sarcasmul pe acest continuu? Sarcasticul (am transformat adj in subst) este un comentautor. Un grup de sarcastici ne-a oferit carti, la Clubul Taranului. In locul numelui autorului era trecut Victor Ponta. O sarcastica mi-a dat si un autograf din partea lui Victor Ponta. Cartea era, intamplator sau nu, scrisa de un social-democrat, Gunter Grass.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.