duminică, 29 iulie 2012

Cursuri de formare antreprenori/manageri


O astfel de formare, care tine mai mult de persoana in sine decat de cunostintele ei, se poate face in general pe Internet; dar, cum informatiile sunt de obicei in limba engleza, pot fi binevenite anumite facilitati pentru vorbitorii de romana care nu au facut o facultate de tip ASE si nici nu se pot deplasa la biblioteca pentru a le citi.
POSDRU este program european prin care se aloca o gramada de bani unor asociatii ce pretind ca te pot invata ceva util, astfel creand premizele oentru o forta de munca mai competenta si deci cu mai multe sanse de angajare / promovare. Deoarece rata de cofinantare e de obicei sub 10%, e foarte avantajos sa accesezi aceste fonduri, atat timp cat statul roman nu le blocheaza.
De multe ori, ceea ce e gratuit nu e de buna calitate, de aceea nu m-a mirat ca anumite cursuri organizate de Camera de Comert Bucuresti in parteneriat cu universitati si alte institutii, au un curriculum slab si profesori in general depasiti de evolutiile tehnologice actuale. De exemplu, proiectul Business Pass, pornit acum aproape 2 ani, nu are nici pana acum finalizat portalul online care ar trebui sa fie instrumentul principal de instruire. Totusi, daca va faceti un cont pe businesspass.ro, veti reusi - cu chiu cu vai - sa deschideti si eventual descarcati anumite materiale de curs, ca sa aflati cum s-ar face un plan de afaceri, de pilda.
O alta "scoala de business", de data aceasta exclusiv online, este bizschool.ro unde se pot face si webinarii. Avand parteneri ce sustin partea tehnica a proiectului, este cel putin un site care functioneaza si unde se fac si evaluari in cadrul cursurilor. In plus, se dau anumite discounturi pentru participanti, inclusiv un cupon de la AdWords. Desigur ca 150 de lei nu-ti ajung sa faci o campanie de succes pe Google, dar macar inveti cum functioneaza sistemul.
Daca nu ai un job sau jobul nu-ti ocupa prea mult timp, nu ai nimic de pierdut studiind astfel de materiale, iar partea buna de a merge la cursuri offline sunt posibilitatile de networking. Dar bineinteles ca astfel de notiuni teoretice nu suplinesc experienta, ci doar o completeaza; cat despre a gasi clienti pentru afacerea ta la aceste ocazii, este dificil - mai ales ca nu participa cei cu functie de decizie in cumparare, oameni ocupati cu treburi mai importante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.