marți, 4 mai 2010

O polemica publica

Am sa rezum contradictiile a doi oameni pe Facebook, unul normal si o fascista:
Ea: Daca unul ca Zelea Codreanu conducea Romania in anii 40, azi am fi fost o mare natiune, nu bataia de joc a Europei. De aia am si plecat din tara, in Suedia (!)
El: Dar Garda de Fier era o factiune ultranationalista, antisemita, care promova violenta si nu accepta pareri diferite, tinea femeia la cratita etc.
Altcineva intervine: Bine, dar crimele s-au savarsit in timpul lui Horia Sima, cand era deja Antonescu la putere si avea sprijinul lui Hitler.
Ea: Astea sunt speculatii, eu stiu istoria. Si Eliade era legionar, si nu e nimic violent in cartile lui...Legiunea Arhanghelului Mihail a facut numai bine Romaniei, iar din cauza ca a fost omorat Codreanu, acum dupa 60 de ani o ducem rau.
El: De ce e asa important ca roman sa rascolesti trecutul? Poti fi un om bun fara a lua in seama etnia cuiva...
Iar acum, finalul apoteotic:In concluzie, daca incercati sa aduceti argumente liberale impotriva opiniilor acestor "patrioti", este pentru ca sunteti niste marxisti spalati pe creier la universitate. Si sunt destui astfel de patrioti, dar din fericire cate unul mai emigreaza in tari nordice, care sunt (paradoxal) bastioane ale stangii politice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.