joi, 15 aprilie 2010

Egalitatea in fata mortii


Un accident aviatic este intotdeauna o tragedie, dar cu cat se petrece mai departe, cu atat e nevoie de mai multe victime pentru a sensibiliza opinia publica din alta tara, ca orice alta catastrofa. Musulmanii si evreii spun ca cine salveaza o viata salveaza umanitatea, dar logica mediatica e alta: conteaza care viata e salvata...

Moartea unui presedinte devine astfel mai importanta decat moartea celorlalti pasageri ai avionului care s-a prabusit in drum spre Smolensk. "De morti, numai de bine" chiar si daca e vorba de politicieni care in viata nu sunt cele mai populare figuri. Nu cunosc discursul mediatic din Polonia, dar daca in Romania s-ar prabusi un avion cu seful statului, doliul national mi s-ar parea o ipocrizie.

Pentru ca noi, poporul roman am scos urmatorul banc, care nu stiu daca se spune si prin alte parti: "Bula vrea sa stie diferenta dintre bai si catastrofa, asa ca il intreaba se taica-sau, care ii explica: Bula, daca ne moare scroafa din cotet, ii bai, da' nu-i catastrofa...No, daca se prabuseste elicopteru' cu presedintele, ii catastrofa! Da' nu-i bai..."

Un comentariu:

  1. În faţa acestor drame un singur subiect s-ar impune să fie discutat şi analizat: EFEMERITATEA VIEŢII! Prea siguri pe noi înşine, ne comportăm ca şi cum am fi stăpânii acestei planete. Desigur, până în ...2012! Ca să continui ciclul fanteziilor! Pasionali în ceea ce facem, mergem cu toată viteza înainte, fără să mai avem timp şi nici disponibilitatea de a mai privi în urmă... Ce lăsăm? Ce moştenesc alţii după noi? Cu spirit de cruciaţi masacrăm tot ce este frumos, bine şi valoros. Ce mai contează? Avem un singur ţel: să stăpânim lumea! Adunăm, depozităm şi apoi lăsăm moştenire. AVERI... fiindcă altceva nu prea mai avem!!!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.