miercuri, 3 februarie 2010

Cum sa minti non-verbal


Intotdeauna m-am gandit ca genul de articol care ii invata pe unii cum sa realizeze ca sunt mintiti poate servi exact scopului opus, si anume sa-i invete pe mincinosi sa se fereasca de a fi prinsi. Deci, ca sa le scurtez durata de procesare a mitomanilor, iata si cateva sfaturi, pe scurt.
1. Daca te uiti in sus spre dreapta ta, e clar ca inventezi. Deci controleaza-te sa privesti in sus spre stanga ta atunci cand minti, ca si cum ti-ai aduce aminte ce ai vazut.
2. La fel, daca vrei sa mimezi ca iti aduci aminte ce ai auzit, priveste din mijloc spre stanga, nu lasa ochii sa-ti fuga din mijloc spre dreapta, asa cum e natural cand vinzi gogosi.
3. Retine, cand cineva isi analizeaza sentimentele, se uita in jos spre dreapta lui. Daca nu ai sentimente si totusi vrei sa dai impresia asta, stii ce trebuie sa faci.
4. Cand cineva se uita in jos spre stanga lui, este pentru ca vorbeste singur, in gand. Bine de stiut...
5. Dilatarea pupilei, care arata ca cineva e interesat de altcineva, e mai greu de mimat, dar pt cazuri extreme exista substante si lentile de contact cosmetice.

Mai sunt si alte trucuri referitoare la comunicarea cu ochii, dintre care mentionez:
- ochii ratacitori (care se uita pe fereastra de ex) dau semnalul "ma plictisesc, vreau sa fiu in alta parte", deci nu fa asta decat daca vrei ca asta sa fie mesajul
- poti seduce cu ochii (valabil mai ales pentru femei) cu capul putin aplecat si privind in sus, pt ca dai impresia de "nevoie de protectie"
- o metoda de intimidare a interlocutorului poate fi privitul la "al treilea ochi" adica punctul dintre sprancene.

Sa lasam ipocrizia la o parte, in speranta ca acest articol ii scuteste pe efort pe cei care vor sa manipuleze adevarul.

2 comentarii:

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.