miercuri, 11 noiembrie 2009

World Blogging Forum - live blogging I


Loic LeMeur ne povesteste despre viitorul Twitter si Facebook pentru antreprenori si corporatii. Partea asta seamana cu Digital Marketing Forum. In viitor, e-commerce se va baza pe comunitati care urmaresc un cont de twitter sau facebook, desi dating-ul nu va merge pe twitter :)

El nu crede ca Google va cumpara Twitter (cei care au Twitter deja au vandut Blogger). Sfaturi pentru a avea mai multi followers: "don't be afraid to be yourself - don't think just share; don't overpromote yourself, help people instead; tweet in English".

Matthias Luefkens (Elvetia) nu se considera blogger, ci social media specialist. Punerea fotografiilor de la World Economic Forum (Davos) pe Flickr a creat o cerere de aparitie pe Wikipedia sub licenta Creative Commons, astfel ca au colindat lumea. Organizatiile ar trebui deci sa impartaseasca aceste fotografii cat si clipuri video pe Youtube; chiar daca nu sunt virale, sunt urmarite.

Faptul ca un video poate fi notat si comentat creaza o conversatie. Integrarea Facebook si Youtube face posibila comunicarea cu publicul fara nevoie de conferinte de presa. Dificultatea pentru corporatii este personalizarea conversatiei. CEOs trebuie sa se implice si ei in citizen journalism.

Dario Gallo (Argentina) are 2 vesti rele si una buna: blogurile nu vor aduce bani, guvernele vor folosi blogurile pentru comunicare, dar facebook si twitter se vor bucura de o popularitate mai mare cand telefoanele mobile conectate la internet vor fi o realitate.

Blogurile care lupta pentru o cauza sociala nu sunt rentabile in general. In Argentina, guvernele platesc anumiti bloggeri sa atace bloggerii care ii critica (un fel de "celula de criza" de la noi). Blogurile sunt totusi fundamentale pentru ca deschid ochii oamenilor cum face o bloggerita disidenta din Cuba, Yoani Sanchez. In tarile unde nu exista probleme, nu exista astfel de blogging...

Eric Dupin (Franta) vorbeste intr-o engleza greu inteligibila si ne prezinta un produs. Dorina Gutu spune la final ca prezentarea a fost foarte comprehensiva...in fine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.