sâmbătă, 4 iulie 2009

Un exemplu "asa da" de jurnalism online in Romania

Nadia Dincovici este un freelancer ocupat, in cuvintele ei. Are un blog de doua luni, pe subiecte de nisa cum ar fi politica externa si realtime media. Pentru mine, foarte interesant, pentru majoritatea - probabil nu. Dar ea nu cauta o audienta mare "neinvitata", targetul ei este format din jurnalisti si politologi de valoare.

Eu am nimerit intamplator pe blogul ei, la un articol oarecare, dar apoi am observat ca ofera o multime de sfaturi in zona social media, mai mult decat numerosi bloggeri "influenti". Un motiv in plus sa nu mai caut informatie de calitate la cei cu ranking bun si trafic mare, ci mai degraba sa caut prin blogrolluri si dupa comentarii bune.

Un alt lucru care m-a impresionat placut la acest blog: abordeaza in mod profesionist (si altii o fac, dar aiurea) subiecte "tabu" pentru jurnalismul romanesc, cum ar fi coruptia din presa. Nadia combina libertatea de expresie a bloggerului cu know-how-ul jurnalistului profesionist.

Deci, mai sunt inca sperante...

10 comentarii:

 1. Este de remarcat faptul ca Nadia Dincovici vorbeste despre coruptia din presa , ea fiind un om din interior si care stie cum functioneaza sistemul !

  RăspundețiȘtergere
 2. offshore - nici nu pretind asa ceva. Nu e un blog destinat cresterii traficului, a cotei in zelist si altele. E doar un loc unde imi pot exprima opiniile, experientele. Depinde de asteptarile fiecaruia... in general, stiu, nu e cine stie ce. In particular, nici nu si-a propus sa fie. Daca ai sugestii potrivit profilului blogului si al meu persoanal, iti multumesc anticipat si voi tine cont de ele.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ştiţi cum se spune că presa uneori poate să influenţeze politicul... cine a auzit de "Presa a şasea putere în stat" ştie despre ce vorbesc. Întrebarea e .. cine contolează presa în sine? Cine este naşul presei? Ei bine eu cred că jurnalisti ca busylancer333 stau cu ochii pe ce se întâmplă în lumea jurnaliştilor. Şi asta, cred eu, e un început bun!

  RăspundețiȘtergere
 4. Anonim - da, in general, ma uit ce se intampla in lumea presei, mai ales ca fac parte din ea. Doar ca nu prea imi place ce vad. Ma uita insa in felul meu, intr-unul mult mai liber. Presa in site n-o controleaza nimeni...iar netul e un canal perfect pentru aruncarea de tot felul de bizarerii, pe care nu le poti publica pe o alta cale.
  Un exp. interesant - ia cateva bloguri ale unor oameni politici mai mult sau mai putin notorii, vezi ce jurnalisti au inclus in bloggrol, uita-te la ce scriu ulterior...si link by link chiar ajungi la niste corelatii interesante. Nu neaparat ca ar fi vreo legatura intre ei...

  RăspundețiȘtergere
 5. @anonim: presa - a SASEA putere in stat? eu stiam de a patra...

  RăspundețiȘtergere
 6. Ma tem ca acum nu mai e nici a zecea! Times are changing and not for the best!

  RăspundețiȘtergere
 7. poate internetul a devenit a patra :) cel putin in anumite parti ale lumi

  RăspundețiȘtergere
 8. OPERATIUNEA MATRIX

  SALVATI-VA VIATA, FAMILIA SI INDENTITATEA

  1. AFARA FMI DIN ROMANIA, BANI DE LA FMI SE DUC LA FIRME PARTICULARE ALE CLASEI POLITICE, DAR NU SUNT BANI PENTRU CETATENII ROMANIEI, PENTRU SALARII, MEDICAMENTE, PENSII SI ALTELE, IAR ROMANI TREBUIE SA PLATEASCA ACESTE DATORII LA FMI.
  2. INDUSTRIE, CERCETARE, INVATAMANT, AGRICULTURA SI ECONOMIE DE STAT SI NU MAFIOTA SI TERORISTA
  3. STOP STUDIILOR GRATUITE PENTRU CETATENI STRAINI CARE DUPA CE TERMINA STUDIILE GRATUITE SUNT ANGAJATI IN INSTITUTIILE STATULUI SI LUPTA IMPOTRIVA STATULUI SI CETATEANULUI ROMAN, VEZI CAZUL EUGEN TOMAC CETATEAN UCRAINIAN CARE A REFUZAT SA TRIMITA DOCUMENTELE DE VOTARE DIN STRAINATATE.
  4. TINERII CETATENI AI ROMANIEI SA AIBA DREPTUL SA DEA EXAMEN ORI DE CATE ORI ESTE NEVOIE PENTRU ADMITERE LA LICEU SI PENTRU A OBTINE DIPLOMA DE BACALAUREAT SI STATUL SA ASIGURE SERVICIU SI SALARIU PENTRU TOTI CETATENI ROMANIEI.
  5. RESURSELE ENERGETICE NATURALE ALE ROMANIEI SA TREACA DE URGENTA IN PROPRIETATEA STATULUI.
  6. TOATE PERSOANELE VINOVATE DE PARTICIPARE LA DISTRUGEREA SI JEFUIREA ROMANIEI SI EXTERMINAREA POPORULUI ROMAN SA PLATEASCA.
  7. ROMANIA DUPA 1990 NU MAI ARE INDUSTRIE SI ECONOMIE, DAR SUNT FUNDATII, ASOCIATII SI ONG-URI PARTICULARE,(VEZI, MASONERIA CONSIDERATA DE UTILITATE PUBLICA) CARE SUNT FINANTATE DIN BANII POPORULUI ROMAN SI NU PRODUC NIMIC, SA FIE FINANTATE DE PERSOANELE INTERESATE SI NU DE POPORUL ROMAN SARACIT SI INFOMETAT.
  8. STOP REGIONALIZARII ROMANIEI, DESMEMBRAREA ROMANIA LA ORDIN EXTERN: SUA-ISRAEL RUSIA, FRANTA, UNGARIA SI ALTELE.
  9. AFARA NATO DIN ROMANIA PENTRU CA AU VENIT SA APERE CE FURA SI JEFUIESC EVREII IN ROMANIA DUPA 1989 SI NU NE APARA DE RUSIA, DEOARECE SUNT IMPREUNA LA FURAT SI JEFUIT IN ROMANIA.
  10. STOP CIP-URILOR SI VACCINARILOR CRIMINALE EVREIESTI-SIONISTE PENTRU EXTERMINAREA POPORULUI ROMAN.

  TINERI CETATENI ROMANI TREBUIE SA INTELEGETI CA SCHIMBARILE DUPA 1989 AU FOST FACUTE IN URMA UNEI LOVITURI DE STAT, ORGANIZATA DE SUA- ISRAEL SI RUSIA SI LA CARE AU PARTICIPAT TOATE TARILE MEMBRE NATO SI NIMENI DIN CLASA POLITICA NU A FACUT REFERENDUM SA INTREBE POPORUL ROMAN DACA ESTE DE ACORD SA INSTRAINEZE RESURSELE NATURALE ENERGETICE ALE ROMANIEI, SA DISTRUGA INDUSTRIA SI ECONOMIA ROMANIEI, AU DISTRUS SI VANDUT INTEREPRINDERI PE DOI LEI, LA FIARE VECHI SI AU ARUNCAT ROMANI IN STRADA FARA SERVICIU, SALARIU SI PENSIE.

  TINERI CETATENI ROMANI NU IESITI ACUM IN STRADA, DUPA TERMINAREA STUDIILOR SUNTETI SOMERI, PUTREZITI DE VII PE STRADA, FARA SERVICIU, SALARIU SI PENSIE SI ALTI IN ACEASTA PERIOADA VA FURA SI JEFUIESC IN NUMELE VOSTRU.

  ROMANI IN STRADA ESTE SOLUTIA.
  ACTIUNI DE PROTEST ZILNICE IN STRADA LA TOATE INSTITUTIILE STATULUI.
  ROMANI IN INSTITUTIILE STATULUI SI STRAINI AFARA DIN ROMANIA.


  SINGURA LUPTA ADEVARATA ESTE STRADA, ASA CUM FAC MERCENARII SI TERORISTII STRAINI IN ROMANIA DE 20 DE ANI, CEI DE LA EUROPA LIBERA, PRIN GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL SI ALTE ASOCIATII, (VEZI, 16 DECEMBRIE 1989, TIMISOARA, 21 DECEMBRIE 1989 BUCURESTI, 15 MARTIE 1990 LA TARGU MURES PENTRU AUTONOMIE MAGHIARA, 13-15 IUNIE 1990 INCERCARE DE LOVITURA DE STAT) AU IESIT IN STRADA IMPOTRIVA NOASTRA SI STRIGAU:

  LIBERTATE
  JOS COMUNISMUL
  FARA COMUNISTI, CAND EI SUNT COMUNISTI SAU FII DE TORTIONARI COMUNISTI, VEZI VLADIMIR TISMANEANU, CETATEAN DE ORIGINE SOVIETICA SI AGENT CIA.

  SI IN SPATE ATACAU INSTITUTIILE STATULUI ROMAN CU STICLE INCENDIARE, PRIVATIZAU-VINDEAU INTREPRINDERI, ARUNCAU IN STRADA CETATENI ROMANI, PRIN RESTRUCTURARI SI DISPONIBILIZARI ILEGALE SI ABUZIVE.

  ALEGERI ANTICIPATE, NU POLITICA MERCENARILOR - TRASEISTI

  STOP DISTRUGERII ROMANIEI
  STOP EXTERMINARII POPORULUI ROMAN

  CEI CARE CITESC ACEST MESAJ SI DORESC SA-SI SALVEZE VIATA, CASA, FAMILIA, COPII SI INDENTITATEA SUNT RUGATI SA TRIMITA MAI DEPARTE ACEST MESAJ CARE TREBUIE SA AJUNGA LA TOTI CETATENII ROMANIEI.

  RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.