joi, 16 iulie 2009

Niste chestii despre Google


Spuneam intr-un post mai vechi cum nu mai trebuie sa ne facem griji in privinta intimitatii pentru ca si asa suntem supravegheati oriunde. Ei bine, in acest articol puteti vedea ca nu mai exista scapare nicaieri fata de "ochiul magic" al acestei companii care ne controleaza viata (spre binele nostru, bineinteles...). Indiferent ca faceti pipi pe un gard sau va jucati in costume penibile, google maps street view este acolo sa va surprinda.

Vorbind despre Google Maps, se stie ca aceasta aplicatie este foarte utila, dar din experienta pot sa spun ca uneori gaseste rutele ocolitoare. Mai nasol e cand pui numele orasului cautat dar Google, care - iata - nu e infailibil, confunda acel oras cu unul din alta tara. Se intampla mereu cu GPS-ul, de ajung oamenii in mijlocul pustietatii, dar urmatorul caz este de-a dreptul comic.
Un tip vrea sa ajunga din Sydney intr-un oras apropiat (tot din Australia, evident) dar Google il directioneaza spre un oras cu acelasi nume din California, SUA. Directiile de mers sunt foarte serioase: doar cateva mii de km pana pe coasta de nord, dupa care un pic cu caiacul (!) pana in Japonia, dupa care iar dai la vasle pana in Hawaii si apoi nu iti mai raman decat cateva mii de km pana la destinatia finala. In total, doar vreo 55 de zile. In Google we trust...

4 comentarii:

 1. daca nu ai idee incotro te duci GPS-ul iti poate face mari surprize. eu m-am pierdut de cateva ori cu ajutorul lui. cat despre google, oricand e loc de mai bine. acum nu stiu ce face statelitul ala de incurca borcanele:)

  RăspundețiȘtergere
 2. www.thepunch.com.au/articles/google-is-so-amazing asta e tipul de care vorbeam, am gasit mai tarziu linkul

  RăspundețiȘtergere
 3. Totusi, e util... In general aproape nu mai avem privacy de cand cu tehnologiile moderne - asa ca una in plus, ce mai conteaza?

  RăspundețiȘtergere
 4. sunt de acord ca e util, doar ca e perfectibil, eufemistic vorbind.

  RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.