joi, 26 februarie 2009

Digital Marketing Forum - a doua zi

Conferinţele de azi au fost diferite, fiind susţinute de câţiva vorbitori cu prezentări mai lungi, şi mult mai puţini participanţi.
Prezentarea cel mai bine făcută mi s-a părut din nou a lui Julian Smith, care a continuat abordarea de ieri şi a dat exemple foarte interesante, după care a răspuns la câteva întrebări cheie adresate mai ales de Manafu şi Marius Pahomi.
Următorul a fost Vasile Alboiu, care - ca şi colega lui de ieri - a utilizat multe clipuri care să ilustreze o idee simplă, şi anume că un produs trebuie, mai nou, să spună o poveste. Jocurile online prezentate păreau captivante, dar la sfârşit el a menţionat nişte campanii în acelaşi stil făcute de Ogilvy în România, de care nu auzise nimeni, ceea ce m-a făcut să mă întreb: ce rost are atâta creativitate (adică atâţia bani) dacă nu este ceva viral? Un argument ar fi că au crescut vânzările, dar nu ştiu cum au corelat ei această creştere cu respectiva strategie online. El a cerut participanţilor să răspundă la câteva întrebări (a făcut un mic sondaj care să-l ajute în munca lui) şi la sfârşit să scrie poveşti (pe care probabil le va folosi în reclame) în schimbul unor... cărţi de poveşti.
Alex Karageorgis şi-a prezentat azi un produs interesant, dar prezentarea lui a fost prea lungă ca să mă bucur de ea. La final, Dan Virtopeanu ne-a vorbit iar despre marketing mobil, clarificând anumite concepte; printre ele, advergaming, despre care a menţionat că este neintrusiv, deci indirect a recunoscut că celelalte forme sunt intrusive :) A mai spus că el ar fi de acord cu promoţiile bazate pe localizarea consumatorului prin GPS-ul de pe mobil, dar că (până şi) brandurilor li se pare un lucru greşit. Mi s-a părut ok că a cerut participanţilor să completeze chestionare la început (despre ce ştiu din domeniu) şi la sfârşit (despre ce au înţeles) pentru că asta evaluează prezentarea lui, dar ar fi fost mai bine să nu fi cerut numele respondenţilor.
În concluzie, azi am învăţat mai puţine decât ieri, dar n-am fost chiar degeaba la DMF...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.