marți, 17 februarie 2009

Big brother, dar nu SRI


Cine crede că e greu în România să meargă în Rusia. Cât mai e cazul, pentru că ne chinuim să copiem tot ce e mai rău.
Pentru cine credea că drumuri mai proaste decât cele româneşti nu există, fotografia e grăitoare: fraţii mai mari ruşi se descurcă mai bine la făcut lucrurile prost. În plus, la noi cât poţi să mergi pe o autostradă? În nici un caz atât de mult ca din Moscova până în estul îndepărtat al Siberiei. Dar trebuie să compensăm cumva...
Vă plângeaţi de poliţia română, că nu oferă protecţie şi nici siguranţă? Ei, cel puţin nu e folosită ca armată de mercenari în lupta dintre corporaţii. Citeam un reportaj despre cum marile companii din Rusia plătesc poliţiştii de acolo să facă raiduri la sediul rivalelor (tot din Rusia). Băieţi, hai că se poate!
Şi se ştie că orice om de afaceri rus care se respectă (nu numai cei de top) umblă cu bodyguarzii după el. Altfel cum ar rezista cu toţi mafioţii din jur? Doar traficul de arme ne lipsea, dar suntem pe drumul cel bun. Noi să dormim în pace, că paznicii de la Ciorogârla veghează.
Oare ne îndreptăm în aceeaşi direcţie? Măcar să fim noi o ţară BRIC, o economie emergentă. Dar suntem prea mici. În schimb, politicienii noştri au orgolii mari. Băsescu de exemplu vrea să fie Putin. Cu toate modelele care există în lume, nici că se putea mai bine!

4 comentarii:

 1. E oricum greu de lucrat pe zona siberiana. Am avut un coleg care a stat cateva luni la St.Petersburg iar apoi a luat-o ''pe aratura'' inspre siberia si a inceput sa aprecieze Lada Niva, o cutie metalica facuta sa reziste in astfel de conditii.

  RăspundețiȘtergere
 2. Da, normal ca e greu, dar daca stii ca ultimii 1000 de km trec pe langa un rau care se umfla si vin aluviunile, te gandesti sa ridici autostrada cumva. E o greseala din constructie.

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte bine pusa problema.. am vizitat CSI-ul, si niciodata nu am fost mai bucuros ca locuiesc in Romania.. ofera stabilitatea spirituala in "amestec" cu tehnologie...

  RăspundețiȘtergere
 4. Romania.. ofera stabilitatea spirituala in "amestec" cu tehnologie...?

  RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.