marți, 27 ianuarie 2009

Virală românească - programul lui Boc


Ora 5 - Sunt în picioare. Îmi recitesc teza de doctorat. La pagina 5 scriam că parlamentul bicameral este mult mai bun decât cel cu o singura cameră. Şefu zice că e invers. Cu siguranţă am greşit undeva.
Ora 6 - Înca nu găsesc greşeala. O s-o caut altă dată. Şefu îmi dă beep. Sun imediat înapoi şi-l întreb: 'ce arde şefu?'. Zice că nimic, vroia să vadă în cât timp îl sun înapoi, că Tăriceanu, după 6 luni, îi dădea reject. Închide. Mă duc la baie, mă urc pe scăunel şi mă bărbieresc. (Notă - de vorbit cu administratorul să coboare oglinda din tavan. De schimbat WC-ul, îmi atârnă picioarele).
Ora 10 - Plecat la Cluj.
Ora 11 - Ajuns la Cluj.
Ora 12 - Luat broscuţe ţestoase.
Ora 13 - Plecat Bucureşti.
Ora 14 - Ajuns Bucureşti. Sunat şefu - mă roagă dacă ajung cumva pe la Cluj să-i aduc o palincă de la mama ei, vreo 2 damigene.
Ora 14 şi un sfert - Mă duc la Cluj.
Ora 15 şi ceva - Ajung la Cluj. Iau palinca.
Ora 16 - Plec spre Bucureşti.
Ora 17 - Ajuns Bucureşti. Trecut pe la şefu - lăsat palinca. Mare lucru şi tehnica asta, Dumnezeu să-l ţie pe ăl de-o făcut avioanele.
Ora 20 - Adus aminte, uitat broscuţele în avion.

Deci, ce i se reproşează lui Boc? Că este ardelean, deci încet (broscuţe ţestoase) şi cu un limbaj diferit, că este scund şi că este prea servil faţă de Băsescu. Având în vedere disciplina (nedemocratică) din PDL, despre toţi membrii se poate spune că îi sunt loiali lui Băsescu, şi pe bună dreptate: acest partid nu se identifică cu o doctrină, ci cu liderii săi (informali). De altfel, pentru cineva care nu este din Bucureşti, este mult mai greu să se afirme, de aceea apropierea de o altă figură "locală" (chiar dacă demult Băsescu venea şi el din provincie) trebuie să fie cu atât mai mare.
Nu prea se aminteşte, în discuţiile legate de Boc, că a fost un bun primar al Clujului, şi cred că nici un alt prim-ministru nu a avut atâta lipsă de credibilitate de la început. Pe de altă parte, este normal ce se întâmplă având în vedere că el nu a candidat pentru funcţia de premier în campania electorală şi nici măcar nu a fost a doua variantă vehiculată (care era Blaga). Practic, a profitat de voturile strânse prin popularitatea lui Stolojan.
Dar mă întreb: s-ar fi renunţat oare la glumele proaste legate de aspectul fizic dacă Boc se impunea fără ajutorul lui Băsescu (aşa cum a făcut la Cluj)? Probabil că nu, având în vedere că şi persoanele publice apreciate sunt luate în batjocură pentru aspecte care nu au legătură cu activitatea lor şi care nici nu depind de ei.

12 comentarii:

 1. cine naiba ii da telefon sefului dupa un bip?! prima si ultima data cand seful meu mi-a dat bip am zis ca glumeste...nu l-am sunat inapoi, fireste. cine a mai pomenit sa raspunzi la bipuri?! daca arde, suna! mentionez ca inca mai sunt angajata...

  RăspundețiȘtergere
 2. Clujul si Bucurestiul au devenit atat de apropiate ca s-au unit.
  O zi minunata iti doresc

  RăspundețiȘtergere
 3. O cunostinta l-a avut ca profesor si isi schimbase pozitiv parerea despre om :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Si eu stiu asta tot de la cineva care a studiat la Cluj (si mai e si din Rachitele)

  RăspundețiȘtergere
 5. Bine, pe vreme aia Boc nu prea avea viitor politic..era ala care scotea capul :)

  RăspundețiȘtergere
 6. P.S : Dupa atata metal cred ca mi-a facut bine ca mi-am amintit de A-Ha...asta ca un opus al faptului ca nu prea eram de acord cu includerea melodiilor in bloguri.

  RăspundețiȘtergere
 7. eu am incredere in muzica mea so i stick to it :)

  RăspundețiȘtergere
 8. De fapt, virala este despre dezinvoltura cu care isi sustine incoerenta logica. Omul se contrazice la comanda dupa ce-si cladise o reputatie de "specialist".
  Cat despre faptul ca a ajuns primar la cluj, asta nu e un criteriu. Funar a avut la vremea lui si el cateva mandate cel putin la fel de "productive" ca Boc.

  RăspundețiȘtergere
 9. Ai dreptate, Adrian, dar virala nu se opreste la prima parte. Daca te uiti la tv sau pe bloguri o sa vezi ca se face mai mult misto pe seama faptului ca e scund decat orice altceva.
  Daca vorbesti cu oameni din Cluj, in afara cazurilor de nationalisti tarzii, cred ca or sa-ti spuna ce diferenta a fost intre cei doi. Funar a vopsit banci tricolor, Boc a inceput un proces de renovare si modernizare a orasului.

  RăspundețiȘtergere
 10. pai i-a crescut bugetul de cateva ori fata de funar. sigur ca e ceva mai bine.Dar e mai bine peste tot in tara.
  Toti erau in limba dupa clus cand veneu in trecere si-mi ziceau ca: Funar e el nationalist, dar e bun gospodar!
  Pe mine ma dezgusta cameleonii care imi insulta inteligenta. Cat timp boc a fost un simplu profesoras era reznabil si interesant. De cand a ajuns presedinte de partid, primar si prim ministru si-a atins nivelul de incompetenta sinu te mai poti baza pe nimic din ceea ce spune.
  La noi in ardeal asta nu e de bine.
  Cat despre restul povestilor din virale eu nu le comentez pt ca nu sunt de comentat sau de bagat in seama.

  RăspundețiȘtergere
 11. Viralele nu sunt de luat in serios, dar de obicei sunt amuzante. Eu am vrut sa analizez un pic cum se face misto de el, dar oricum m-a amuzat :)

  RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru feedback! Dacă ai o întrebare, voi răspunde cât de curând posibil.